NEN 3140 keuring

Voldoe aan de Arbowet met een NEN 3140 keuring voor elektrische gereedschappen en installaties.

Meer informatien

NEN 3140 keuring

Het is voor u als werkgever een verplichting om ervoor te zorgen dat uw werknemers te allen tijde veilig zijn. Dit betekent dat u te maken heeft met bepaalde wet- en regelgeving en natuurlijk wilt u de veiligheid van uw personeel en bezoekers waarborgen. Ook op het gebied van elektrische objecten. Laat uw NEN 3140 keuring uitvoeren door de experts van Keuring Noord en voorkom onnodige risico's op het gebied van elektronica binnen uw organisatie.

Neem contact op
image
NEN 3140 inspectie voor technische installaties

Om volledig te voldoen aan de eisen van de Arbowet is een NEN 3140 inspectie een belangrijk onderdeel van de gehele arbeidsinspectie. De specialisten van Keuring Noord staan klaar om de inspectie van elektrische objecten met de grootste zorg en precisie uit te voeren. Na de keuring kunt u erop vertrouwen dat u de elektronische objecten binnen uw organisatie veilig kunt gebruiken en rekenen op goedkeuring van de arbeidsinspectie voor elektronische handelingen. Dankzij onze brede expertise voeren wij de meest uiteenlopende keuringen uit. Deze omvatten:

  • Keuring elektrische gereedschappen
  • Keuring elektrische installaties
  • Jaarlijkse controle

Keuring Noord is voorbereid op elk project, groot of klein. Moet er gekeurd worden voor NEN 3140? Bent u op zoek naar een van bovenstaande inspecties of heeft u een andere vraag? Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag een offerte aan.

Wat is de NEN 3140?

De NEN 3140 is de Nederlandse norm voor veilig werken aan, met of nabij elektrische arbeidsmiddelen. Elektrische arbeidsmiddelen in uw bedrijf kunnen arbeidsmiddelen zijn en/of zich in de nabijheid van uw personeel bevinden. In beide gevallen is de NEN 3140 keuring van toepassing.

De NEN 3140 norm is een richtlijn voor de arbeidsinspectie om de arbeidsomstandigheden van werknemers vast te stellen. De Arbeidsomstandighedenwet en alle geldende voorschriften moeten zoveel mogelijk worden nageleefd en kunnen worden gebruikt om aan te tonen dat uw bedrijf er alles aan heeft gedaan om dit mogelijk te maken. De NEN 3140 geeft voorschriften voor elektronische apparaten op uw werkplek, ongeacht waar deze zich bevinden: opslagruimten, keukens of kantoren.

De norm NEN 3140 valt uiteen in drie hoofdthema's. Namelijk: men moet veilig gebruik kunnen maken van elektrische installaties, elektrische arbeidsmiddelen moeten veilig te gebruiken zijn, en personeel dat werkt met of in de buurt van elektronische objecten moet op de hoogte zijn van de veiligheidsrichtlijnen.

Veiligheid voorop

Als werkgever is het belangrijk alles in het werk te stellen om uw personeel zo veilig mogelijk te laten werken. Om ongevallen te voorkomen, maar ook om aan uw wettelijke verplichtingen te voldoen, voert Keuring Noord deze inspecties adequaat en professioneel uit, zodat u volledig kunt vertrouwen op een veilige werkomgeving binnen uw organisatie.